Bezienswaardigheden

De leukste bezienswaardigheden in Londen. Deze bezienswaardigheden mag u absoluut niet missen tijdens uw stedentrip in Londen.

Elke jaar boeken miljoenen mensen een stedentrip Londen. Dat is ook niet zo gek, want Londen heeft enorm veel bezienswaardigheden, mooie parken, grote musea en schitterende historische gebouwen.

Londen is dan ook al heel oud. De Romeinen bouwden in 43 n. Chr. al een nederzetting op de plaats waar nu Londen gevestigd is. De stad zou uitgroeien tot een miljoenenstad. Vergeet tijdens uw stedentrip zeker niet even bij te komen in één van de Londense pubs!

De stad heeft zoveel bezienswaardigheden, activiteiten en attracties, dat het te ver gaat om ze allemaal te beschrijven. Stedentrip-Londen.nl heeft ervoor gekozen om 10 bezienswaardigheden uit te lichten:

  1. London Eye: Reuzen rad van 135 hoog, tegenover de Big Ben. U heeft hier een prachtig uitzicht over de stad Londen. Over een rondje doet u +/- 30 minuten. Meer info: http://www.londoneye.com/
  2. Hyde Park: Een park in Londen, vernoemd naar Anna Hyde. Voor de kinderen zijn er speelvelden. In 2012 zal hier het onderdeel triathlon plaatsvinden voor de Olympische spelen.
  3. Winkelen Londen
  4. Westminster Abbey: vroeg Engelse Gotische abdij. Eén van de grootste voorbeelden van kerkelijke architectuur op aarde. De entreeprijs is 10 pons voor volwassenen. U vindt de kerk aan het Parliament Square. Meer info: Westminster Abbey
  5. Madame Tussaud's: Het Madame Tussauds museum is een van de populairste attracties in Londen. Het aan de Marylebone Road gelegen museum is, naast het Planetarium. Het museum is vernoemd naar Marie Tussaud. Zij was een maakster van wassen beelden. Er staan vele beelden, van voetballers tot aan politieke leiders.
  6. Tower Bridge: Uiteraard één van de bekendste bruggen ter wereld. Gebouwd tussen 1881 en 1894 en is ontworpen door John Wolfe-Barry en Sir Horace Jones.
  7. St. Pauls Cathedral: nog steeds één van de meest markante gebouwen in Londen. Naast dat het de hoofdzetel is van de Anglicaanse bisschop van Londen is het ook één van de grootste trekpleisters voor toeristen. Kroonprins Charles en Lady Diana Spencer zijn getrouwd in deze kerk.
  8. Buckingham Palace: Buckingham Palace is de officiële residentie van de Queen in Londen. Het paleis is sinds 1993 in augustus en september open voor publiek. De Koninklijke familie is dan op vakantie. Het paleis heeft een oppervlakte van 77.000 vierkante meter en heeft 775 kamers, waarvan maar liefst 78 badkamers.
  9. British Museum: Dit geweldige museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft een van de grootste kunst collecties ter wereld. Om de hele collectie in Londen te bekijken zou je minstens een week nodig hebben, maar op een dagje kan je toch al wel veel zien.
  10. Tower of London: De Tower is het bekendste gebouw van Londen. Het is gebouwd in 1078 door William the Conqueror. Vandaag de dag kunt u er de kroonjuwelen bezichtigen. Meer info: Tower of London. De entreeprijs is zo'n 13,50 pond voor volwassenen.