Gratis naar Victoria en Albert Museum in Londen

Een stedentrip Londen zorgt ervoor dat u d'r even helemaal uit bent. Lekker dichtbij en snel te bereiken met trein en vliegtuig. Wist u dat Londen diverse gratis attracties heeft. Een aanrader is het Victoria en Albert Museum (V&A).

V&A museum London
V&A museum London

Als u tijdens uw stedentrip Londen gratis het Victoria en Albert Museum (V&A) wilt bezoeken dan dient u te reizen naar de Cromwell Gardens en de Exhibition Road in South Kensington. Sinds 2011 is de toegang tot V&A gratis. In het museum kunt u een zeer omvangrijke verzameling gaan zien van toegepaste kunst waaronder antieke en moderne gebruiksvoorwerpen, historische en recente kledij, industriële vormgeving tot een uitgebreide verzameling korsetten.

Tot 27 januari 2013 vindt er bijvoorbeeld een interessante tentoonstelling plaats rond filmkostuums van Hollywood. Overigens dient er voor deze themavoorstelling met de naam 'Hollywood Costume' wel betaald te worden. Hollywood Costume laat op een mooie manier de veranderende technologische en sociale context waarin films werden gedraaid zien.

Van Avatar (2009) tot aan Charlie Chaplin, het is allemaal te zien in de tentoonstelling. Er zijn kostuums die nog nooit privé collecties hebben verlaten. Er zijn meer dan 100 kostuums te zien uit een eeuw Hollywood films (1912-2012). Meer dan de moeite waard om eens te bezoeken tijdens een stedentrip Londen in de herfst of winter van 2012/2013.

Gepubliceerd: 13 november 2012
Door: Stedentrip-Londen.nl redactie