Stansted

Handige tips en informatie over luchthaven Stansted. Vliegveld Stansted kan een interessante optie voor u zijn, wanneer u een stedentrip naar Londen wilt boeken. Zo zijn er goedkope Ryanair vluchten van en naar Stansted.

Luchthaven Stansted is na Gatwick en Heathrow het grootste vliegveld, gelegen in Londen. Andere grote luchthavens in Londen zijn: London City Airport en Luton.

Wanneer u op Stansted vliegt en snel aan uw stedentrip in Londen wilt beginnen, dan kunt u de trein vanaf het vliegveld naar het centrum van Londen pakken. De treinreis duurt ongeveer 40 minuten. Tijdens de spits rijdt deze trein elk kwartier en daarbuiten ieder half uur. Mogelijkheden genoeg dus.

Uiteraard kunt u vanaf het vliegveld ook een taxi of bus nemen. Luchtvaartmaatschappij en lowcost vlieger Ryanair heeft Stansted als thuisbasis. Uiteraard kunt u de vliegtickets van Ryanair bestellen op onze website in de categorie 'vervoer', rubriek 'vliegtickets'.

Algemene informatie luchthaven Stansted - Londen

  • De officiële website van Stansted: Stansted Airport
  • Opgericht in: 1942
  • Eigenaar: BAA. Dat staat voor British Airport Authority (tegenwoordig in handen van een Spaans bedrijf)
  • Type luchthaven: publieke luchthaven
  • Exacte plaats vliegveld: Uttlesford, Een Engels district in de graaschap Essex.
  • Google Maps
  • Satellietfoto

Autoverhuur luchthaven Stansted London
Wanneer u vanaf de luchthaven u stedentrip wilt starten met het huren van een auto, dan kan dit eenvoudig direct in de aankomsthal van Stansted. Er zijn diverse maatschappijen waar u een auto kunt huren. Eigenlijk vindt u hier alle grote autoverhuurbedrijven zoals Natiobal/Alamo, Hertz, Europacar, Budget en Avis.

Uiteraard kunt u ook van tevoren uw huurauto reserveren; u hoeft de auto dan alleen maar op te halen. Het huren van een auto is leuk als u een stedentrip Londen wilt combineren met een rondreis buiten Londen. Wij adviseren de auto binnen Londen (vanwege de drukte) niet te veel te gebruiken. De metro is veel sneller.

Parkeren luchthaven Stansted
Heeft u niet een stedentrip naar Londen geboekt, maar bent u bijvoorbeeld een dagje voor zaken in Londen, dan bevelen we het kort parkeren (fast track). Dit terrein ligt direct naast het terminalgebouw. De kosten bedragen ongeveer 26 pond voor 12 tot 24 uur parkeren. Op zo'n 200 meter van de terminal ligt nog een ander terrein voor kort parkeren die iets goedkoper is.

Pink Elephant en E-parking zijn voor het langer parkeren. Wanneer u een parkeerplaats op één van deze parkeerplaatsen online reserveert ontvangt u een korting. Wilt u parkeertarieven met elkaar vergelijken? Klik dan hier.